Jadłospis
Drodzy rodzice zapraszamy do zapoznania się z jadłospisem na następujący okres:
Podczas pobytu w przedszkolu dzieci mają nieograniczony dostęp do wody.
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016. poz 1154z późn. zm.)
WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI
na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
- GLUTEN- zboża
- SKORUPIAKI
- JAJA
- RYBY
- ORZESZKI ZIEMNE
- SOJA
- LAKTOZA – mleko
- ORZECHY
- SELER
- GORCZYCA
- NASIONA SEZAMU
- DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANYW STĘŻENIU >10mg/kg
- ŁUBIN
- MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11według oświadczenia producenta.