JADŁOSPIS   


17.09.2018r. Poniedziałek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i miodem , zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, orzechy i żurawina , woda mineralna niegazowana
  • II Śniadanie:  bułka wrocławska z masłem, szynką gotowaną i ogórkiem świeżym , kawa zbożowa na mleku ,  herbata bez cukru/ woda mineralna,
  • Obiad: zupa buraczkowa , plucuszki szpinakowe z jogurtem naturalnym, śliwki , kompot   słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3, 7,8,9

 

18.09.2018r. Wtorek

  • Śniadanie:    pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z makreli i pomidorem, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  ciasteczko zbożowe z morelą bez dodatku cukru , napój mleczno waniliowy , herbata owocowa bez  cukru/ woda mineralna
  • Obiad:  rosół z makaronem , kurczak w potrawce , ziemniaki z koperkiem , marchewka z groszkiem , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,4, 7,9


19.09.2018r. Środa

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, twarożkiem i szczypiorkiem , kakao , woda mineralna niegazowana
  • II Śniadanie;    jogurt owocowy , wafel ryżowy ,  herbata owocowa / woda mineralna ,
  • Obiad; zupa brokułowa, kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem bałkańskim , kompot   wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny: 1,3,7,9

 

20.09.2018r. Czwartek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z jaj i szczypiorku , kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:     budyń z musem truskawkowym , herbata owocowa / woda mineralna ,
  • Obiad: zupa ziemniaczana , gulasz w jarzynach , kasza gryczana na sypko, gruszka , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny; 1,3, 7, 9

 

21.09.2018r. Piątek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, polędwicą sopocką, pomidorki koktajlowe , kawa zbożowa na mleku
  • II  Śniadanie:    bułka żytnia z masłem , bukiet z warzyw ( papryka czerwona, papryka żółta, rzodkiewka, ogórek świeży , rukola) , kawa zbożowa na mleku ,  herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad:  zupa wiejska ( włoszczyzna, zacierka wiejska, boczek ) , makaron z twarogiem i śmietaną , jabłko , kompot wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

alergeny; 1,7,9


24.09.2018r. Poniedziałek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem , kurczakiem gotowanym i ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa na mleku
  • II  Śniadanie:    ryż na gęsto( na mleku)  z cynamonem i musem jabłkowym, herbata bez cukru \ woda mineralna,
  • Obiad:  zupa pomidorowa , jajko w sosie musztardowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi i słonecznika , kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny; 1,3,7,9

 

25.09.2018r. Wtorek

  • Śniadanie:     pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i nutellą ( własny wyrób), zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, marchew do gryzienia , woda mineralna
  • II Śniadanie:   winogrono, banan, gruszka , mleko smakowe , herbata bez cukru\ woda mineralna
  • Obiad: zupa pieczarkowa , pieczeń rzymska , ziemniaki z koperkiem, buraki , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3,7,9


26.09.2018r. Środa

  • Śniadanie:     pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, serem żółtym, sałatą i ketchupem, kakao
  • II Śniadanie:     ciasto marchewkowe, kawa zbożowa na mleku ,  herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa koperkowa, kolorowy kociołek ( filet z kurczaka , cukinia, marchewki junior, fasolka szparagowa), ziemniaki z natką , melon , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowy

Alergeny: 1,3,7,9

 

27.09.2018r. Czwartek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i dżemem, mleko, orzechy
  • II Śniadanie:  chałka , maślanka owocowa , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad:   zupa kalafiorowa , ryba smażona , ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, natki i oliwy , kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny: 1, 3,4,7,8,9

 

28.09.2018r. Piątek

  • Śniadanie:    pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z wędliny i ogórkiem kiszonym , kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie: kanapki robione przez dzieci ( bułka wrocławska z masłem, szynka gotowana, sałata, pomidor, szczypior), kawa zbożowa na mleku , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa fasolowa , racuchy drożdżowe z sosem jagodowym , kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

 Alergeny: 1,3,7,9

 

 

Wszystkie ciasta (zgodnie z deklaracja producenta) zawierają odpowiednią ilość cukru i soli zgodnie z  Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. (z.późn.zm.) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
 

WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI
 na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

 

  1. GLUTEN- zboża
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. LAKTOZA - mleko
  8. ORZECHY
  9. SELER
  10. GORCZYCA
  11. NASIONA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANYW STĘŻENIU >10mg/kg
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI
     Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11według oświadczenia producenta.