JADŁOSPIS   

16.06.2017r. Piątek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i szynką drobiową i pomidorem, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  jogurt owocowy , pieczywo chrupkie , herbata bez cukru \woda mineralna
  • Obiad: zupa z fasolki szparagowej, ryz z jabłkiem i śmietaną , kompot   słodzony naturalnym sokiem jabłkowy


 Alergeny: 1,7,9

 

19.06.2017r. Poniedziałek

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, szynką konserwową i pomidorem, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:   budyń z sokiem , jabłko,  herbata bez cukru/ woda mineralna
  • Obiad: zupa buraczkowa, racuchy drożdżowe, marchew do gryzienia, kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym


 Alergeny: 1,3,7,9

20.06.2017r. Wtorek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i dżemem , zupa mleczna z płatkami owsianymi, papryka do gryzienia, woda mineralna
  • II Śniadanie:  galaretka owocowa,  napój mleczno waniliowy,  chrupki kukurydziane ,  herbata owocowa bez  cukru/ woda mineralna
  • Obiad: krupnik , kotlet schabowy , ziemniaki z koperkiem, surówka z selera, jabłka i śmietany , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym


Alergeny: 1,3,7,9


21.06.2017r. Środa

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, twarożkiem i marchewką, kakao
  • II Śniadanie; ciasto babka,  kawa zbożowa na mleku , kiwi , herbata owocowa / woda mineralna
  • Obiad; zupa koperkowa, klopsiki w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem , brokuły polane masłem , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3,7,9

22.06.2017r. Czwartek

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, makrelą  i ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:     kaszka manna z jagodami , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: rosół drobiowy, kurczak w potrawce , ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny; 1,4,7, 9


23.06.2017r. Piątek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z wędliny i szczypiorkiem, kawa zbożowa na mleku
  • II  Śniadanie:  kanapki robione przez dzieci ( bulka wrocławska z masłem, sałatą, serem żółtym i pomidorem), kawa zbożowa na mleku ,  herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa jarzynowa, spaghetti z mięsem mielonym posypane natką , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

    Alergeny; 1, 7,9


26.06.2017r. Poniedziałek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i serkiem waniliowym , zupa mleczna z kluseczkami, kalarepa do gryzienia, woda mineralna
  • II  Śniadanie: brzoskwinia w sosie waniliowym, pieczywo chrupkie , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa ziemniaczana, ryż z warzywami i filetem z indyka, kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

    Alergeny; 1,3, 7,9

27.06.2017r. Wtorek

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, sałatą i serem żółtym, kakao
  • II Śniadanie:  kisiel , maślanka, pieczywo chrupkie , herbata bez cukru\ woda mineralna
  • Obiad: zupa marchewkowa , gulasz w jarzynach, kasza jęczmienna na sypko, kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym, jabłko

Alergeny: 1, 7,9


28.06.2017r. Środa

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i miodem , zupa mleczna z płatkami z kaszą jaglaną , woda mineralna, ogórek świeży do gryzienia
  • II Śniadanie:  chałka, ananas,  kawa zbożowa na mleku, herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa kalafiorowa, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, buraki, kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowy

Alergeny: 1,3,7,9

29.06.2017r. Czwartek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pasztetem i pomidorem, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  banan, crunchella, herbata bez cukru \woda mineralna
  • Obiad:  czerwony barszcz, łopatka w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, sałatka z kiszonego ogórka, czerwonej cebulki i oliwy, kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowy

Alergeny: 1,7,9

30.06.2017r. Piątek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, polędwicą sopocką i rzodkiewką , kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  bułka wrocławska z masłem, jajko gotowane ze szczypiorkiem , kawa zbożowa na mleku, herbata bez cukru \woda mineralna
  • Obiad: kapuśniak , makaron z twarogiem i śmietaną, melon, kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowy

 Alergeny: 1,3,7,9

 

Wszystkie ciasta (zgodnie z deklaracja producenta) zawierają odpowiednią ilość cukru i soli zgodnie z  Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. (z.późn.zm.) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
 

WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI
 na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

 

  1. GLUTEN- zboża
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. LAKTOZA - mleko
  8. ORZECHY
  9. SELER
  10. GORCZYCA
  11. NASIONA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANYW STĘŻENIU >10mg/kg
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI
     Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11według oświadczenia producenta.