JADŁOSPIS   

Piatek 7.12.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z wędliny i szczypiorkiem, kawa zbożowa na mleku 
  • II Śniadanie: kanapki robione samodzielnie  przez dzieci – bułka szpinakowa z masłem, papryka czerwona, papryka żółta, ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa na mleku 
  • Obiad: czerwony barszcz , łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym, mandarynka

Alergeny:1,7,9

 

Poniedziałek 10.12.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, szynką gotowaną i pomidorem, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  banan, wafel ryżowy, herbata owocowa bez  cukru/ woda mineralna
  • Obiad : zupa jarzynowa, naleśniki z twarogiem , marchew do gryzienia, kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3,7,9

Wtorek 11.12.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, serem żółtym i sałatą, kakao
  • II Śniadanie:  paluch drożdżowy, maślanka owocowa,  herbata owocowa / woda mineralna
  • Obiad: zupa koperkowa, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki z natką, kiwi , kompot   wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny: 1,3,7,9

Środa 12.12.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i  pastą z łososia wędzonego i szczypiorku , kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  kaszka manna na gęsto z sokiem , herbata owocowa / woda mineralna
  • Obiad: rosół drobiowy, kurczak w sosie potrawkowym, ziemniaki z koperkiem, marchewki junior z masłem , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,4,7,9

Czwartek 13.12.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i miodem , zupa mleczna z płatkami owsianymi, biała rzodkiew do gryzienia , woda mineralna niegazowana 
  • II Śniadanie: kisiel, mleko, ananas,  herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: Biały barszcz, łopatka wieprzowa w sosie własnym , ziemniaki z koperkiem , surówka z kiszonego ogórka, papryki i cebulki, kompot wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny: 1,7,9

Piatek 14.12.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, polędwicą sopocką i pomidorem, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  kanapki samodzielnie robione przez dzieci – bułka wrocławska z masłem, sałata , jajko, ser żółty i szczypior,  kawa zbożowa na mleku , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa wiejska , ryż na gęsto z musem jabłkowym i śmietaną, kompot wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny: 1,3,7,9

Poniedziałek 17.12.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i serkiem waniliowym, zupa mleczna z płatkami ryżowymi, papryka do gryzienia , woda mineralna niegazowana
  • II Śniadanie: brzoskwinia w sosie waniliowym , crunchella, herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: kapuśniak, makaron z mięsem w sosie pomidorowym, posypany startym żółtym serem i natką, jabłko , kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny: 1,7,9

Wtorek 18.12.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i nutellą ( wyrób własny), mleko, melon
  • II Śniadanie:  granola z orzechami i pestkami dyni polana koktajlem mleczno owocowym , herbata bez cukru\ woda mineralna,
  • Obiad: zupa pomidorowa , panierowany filet z indyka , ziemniaki z koperkiem, surówka z selera jabłka i  śmietany , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3,7,8,9

Środa 19.12.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z wędliny i ogórkiem świeżym, kawa zbożowa na mleku,
  • II Śniadanie:  jogurt owocowy , chrupki kukurydziane ,   herbata bez cukru\ woda mineralna
  • Obiad: zupa ziemniaczana , gulasz w jarzynach , kasza jęczmienna na sypko , buraki , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowy

Alergeny: 1,7,9

Czwartek 20.12.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z jaj i szczypiorku , kawa zbożowa na mleku ,
  • II Śniadanie:  ciasto marchewkowe, mleko, herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: czerwony barszcz , ryba smażona - dorsz, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty , natki i oliwy , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3,4,7,9

Piatek 21.12.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i szynką gotowaną , orzechy nerkowca , kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie: kanapki robione samodzielnie  przez dzieci – bułka wrocławska z masłem, papryka czerwona, papryka żółta, ogórek świeży, pomidorki koktajlowe , kalarepa , kawa zbożowa na mleku
  • Obiad: zupa fasolowa , racuchy drożdżowe , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym, mandarynka

Alergeny: 1,3,7,8,9

 

 

Wszystkie ciasta (zgodnie z deklaracja producenta) zawierają odpowiednią ilość cukru i soli zgodnie z  Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. (z.późn.zm.) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
 

WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI
 na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

 

  1. GLUTEN- zboża
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. LAKTOZA - mleko
  8. ORZECHY
  9. SELER
  10. GORCZYCA
  11. NASIONA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANYW STĘŻENIU >10mg/kg
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI
     Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11według oświadczenia producenta.