JADŁOSPIS   

17.05.2018r. Czwartek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i kremem czekoladowym z ciecierzycy , mleko, kalarepa do gryzienia 
  • II Śniadanie:    galaretka owocowa , mleko smakowe , herbata bez cukru \ woda mineralna
  •  Obiad: zupa pieczarkowa, udko pieczone , ziemniaki z koperkiem , kalafior polany masłem , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,7,9

18.05.2018r. Piątek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pasztetem pieczonym i ogórkiem świeżym, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:    kanapki robione samodzielnie przez dzieci ( bułka wrocławska z masłem,  deska serów – ser mozzarella, capri, camembert, świeże listki szpinaku, pomidory koktajlowe), kawa zbożowa na mleku
  • Obiad: zupa grochowa , ryż na sypko z truskawkami i sosem waniliowo truskawkowym , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

 Alergeny: 1,3,7,9

 

21.05.2018r. Poniedziałek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i dżemem, zupa mleczna z płatkami owsianymi, woda mineralna niegazowana, morele suszone i żurawina 
  • II Śniadanie:    ciasto marchewkowe,  mleko,  herbata bez cukru/ woda mineralna
  • Obiad: zupa ziemniaczana , makaron z warzywami( cukinia, kalafior, brokuły, kukurydza) posypany boczkiem , kompot   słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

 Alergeny: 1,3,7,9

 

22.05.2018r. Wtorek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z twarogu i szczypiorku, kakao
  • II Śniadanie:    brzoskwinia w sosie waniliowym( na mleku),  chrupki kukurydziane ,  herbata owocowa bez  cukru/ woda mineralna
  • Obiad: zupa brokułowa z kaszką kuskus, kotlet schabowy , ziemniaki z koperkiem , surówka z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo czosnkowym , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1, 3,7,9


23.05.2018r. Środa

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i serkiem almette , zupa mleczna z kółeczkami miodowymi, papryka do gryzienia, woda mineralna niegazowana 
  • II Śniadanie:    sałatka owocowa ( banan, kiwi, brzoskwinia, ananas, kaki ) z jogurtem naturalnym ,  herbata owocowa / woda mineralna 
  • Obiad: zupa pomidorowa , duszony filet z indyka , ryż na sypko, surówka z marchwi i jabłka , kompot   wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny: 1,7,9

 

24.05.2018r. Czwartek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem szynką gotowaną i ogórkiem świeżym , kawa zbożowa na mleku 
  • II Śniadanie:      danonki, słomka ptysiowa , herbata owocowa / woda mineralna 
  • Obiad:  czerwony barszcz, pulpety w jarzynach , ziemniaki z koperkiem , kiwi  , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny; 1,3,7, 9


25.05.2018r. Piątek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem , pastą z makreli i ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa na mleku 
  • II Śniadanie:   kanapki robione samodzielnie przez dzieci ( bułka wrocławska z masłem , polędwica sopocka, rukola , pomidor, szczypior  ), kawa zbożowa na mleku ,  herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa fasolowa , placki szpinakowe z jogurtem naturalnym, jabłko , kompot wieloowocowy (śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

alergeny; 1, 3, 4,7,9


28.05.2018r. Poniedziałek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i miodem, zupa mleczna z płatkami ryżowymi , gruszka , woda mineralna niegazowana 
  • II Śniadanie:     bułka wrocławska z masłem, parówka z szynki na ciepło,  kawa zbożowa na mleku , kalarepa do gryzienia , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa ogórkowa , pierogi leniwe z masłem i cukrem trzcinowym, ziemniaki z natką , surówka z marchwi i rodzynek , kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny; 1,3,7,9

29.05.2018r. Wtorek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem pastą z jaj i szczypiorku , kawa zbożowa na mleku 
  • II Śniadanie:     musli z orzechami i suszonymi owocami, ( śliwka suszona, morela, żurawina, orzechy włoskie)  polane koktajlem mleczno owocowym  , herbata bez cukru\ woda mineralna
  • Obiad: biały barszcz, kurczak pieczony, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa z bułką tartą , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1, 3,7,8,9


30.05.2018r. Środa

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem szynką pieczoną i pomidorem, kawa zbożowa na mleku , 
  • II Śniadanie:      bułeczka maślana ,  mleko,  melon,  kawa zbożowa na mleku ,  herbata bez cukru \ woda mineralna 
  • Obiad: zupa koperkowa   , ryba smażona – miruna , ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem naturalnym , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowy

Alergeny: 1,3,4,7,9

1.06.2018r. Piątek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z wędliny i ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa na mleku 
  • II Śniadanie:    kefir truskawkowy, biszkopty, herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa jarzynowa , ryż na sypko z musem jabłkowym i jogurtem naturalnym, kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

 Alergeny: 1,7,9

 

 

Wszystkie ciasta (zgodnie z deklaracja producenta) zawierają odpowiednią ilość cukru i soli zgodnie z  Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. (z.późn.zm.) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
 

WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI
 na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

 

  1. GLUTEN- zboża
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. LAKTOZA - mleko
  8. ORZECHY
  9. SELER
  10. GORCZYCA
  11. NASIONA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANYW STĘŻENIU >10mg/kg
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI
     Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11według oświadczenia producenta.