JADŁOSPIS   

 

23.02.2018r. Piątek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z wędliny i ogórkiem świeżym, kawa zbożowa na mleku ,
  • II Śniadanie:  kanapki robione przez dzieci ( bułka wrocławska z masłem, jajko, ser żółty, polędwica sopocka, świeże listki szpinaku), kawa zbożowa na mleku , herbata bez cukru \woda mineralna
  • Obiad: zupa z fasolki szparagowej, ryż z filetem z kurczaka i warzywami ( cukinia, kukurydza, papryka, brokuły, marchewka, kalafior ), jabłko , kompot wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

 Alergeny: 1,3,7,9

26.02.2018r. Poniedziałek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, polędwicą sopocką i pomidorem, kawa zbożowa na mleku ,
  • II Śniadanie:  chałka , winogrono, mleko ,  herbata bez cukru/ woda mineralna
  • Obiad: zupa ogórkowa , pierogi leniwe z masłem i cukrem trzcinowym, surówka z marchwi i słonecznika  , kompot  wieloowocowy

Alergeny: 1,3, 7,9

27.02.2018r. Wtorek

  • Śniadanie:    pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i serkiem waniliowym, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi , papryka do gryzienia , woda mineralna niegazowana
  • II Śniadanie:  ryż na gęsto ( na mleku) z cynamonem i rodzynkami ,  herbata owocowa bez  cukru/ woda mineralna
  • Obiad:  biały barszcz , kurczak pieczony, ziemniaki z koperkiem , fasolka szparagowa z bułką tartą , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3, 7,9

28.02.2018r. Środa

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, serem żółtym i rukolą, kakao
  • II Śniadanie;  brzoskwinia w sosie waniliowym,  wafel ryżowy ,  herbata owocowa / woda mineralna
  • Obiad; krupnik , kotlet schabowy, ziemniaki koperkiem , kapusta zasmażana , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3,7,9

1.03.2018r. Czwartek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z łososia wędzonego na ciepło i szczypiorku , kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:     kisiel, actimel, jabłko , herbata owocowa / woda mineralna
  • Obiad: zupa brokułowi z kaszą jaglaną, biodrówka w sosie własnym , ziemniaki z  koperkiem , surówka z kiszonego ogórka i cebuli , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny; 1,4,7, 9


2.03.2018r. Piątek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pasztetem pieczonym i ogórkiem świeżym , kawa zbożowa na mleku
  • II  Śniadanie:    kanapki samodzielnie robione przez dzieci ( bułka wrocławska z masłem, szynka gotowana, sałata , pomidor, szczypiorek ), kawa zbożowa na mleku ,  herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad:  zupa buraczkowa, placuszki szpinakowe z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny), mandarynka

alergeny; 1, 3,7,9


5.03.2018r. Poniedziałek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i miodem , zupa mleczna z płatkami owsianymi , jabłko , woda mineralna niegazowana
  • II  Śniadanie:    bułka wrocławska z masłem,  parówka z szynki na ciepło , papryka do gryzienia, kawa zbożowa na mleku  , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad:  zupa kaszubska , jajko w sosie musztardowym , ziemniaki z koperkiem , marchewka z groszkiem , kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny; 1,7,8,9

6.03.2018r. Wtorek

  • Śniadanie:     bułka żytnia z masłem , papryka czerwona i żółta, ogórek świeży do gryzienia, kakao ,
  • II Śniadanie:    ciasto marchewkowe,  kawa zbożowa na mleku , gruszka , herbata bez cukru\ woda mineralna
  • Obiad: zupa kalafiorowa z kaszą kuskus, bitki wieprzowe w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem , surówka z kiszonej kapusty, natki i marchewki , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3,7,9


7.03.2018r. Środa

  • Śniadanie:     pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i twarożkiem śmietankowym , kawa zbożowa na mleku , orzechy i daktyle do gryzienia
  • II Śniadanie:    jogurt owocowy, crunchella,  herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: ryż na rosole , ryba smażona , ziemniaki z koperkiem , surówka z selera, jabłka i śmietany , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowy

Alergeny: 1,3,4,7,8,9

8.03.2018r. Czwartek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z jaj i natki , kawa zbożowa na mleku ,
  • II Śniadanie: sałatka owocowa ( banan, brzoskwinia, kiwi, ananas, żurawina) z jogurtem bałkańskim , chrupki kukurydziane , herbata bez cukru \wodamineralna
  • Obiad:   czerwony barszcz, klopsiki w jarzynach , ziemniaki z koperkiem, kompot owocowy słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1, 3,7,9

9.03.2018r. Piątek

  • Śniadanie:    pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, wędzonym filetem z indyka i ogórkiem kiszonym , kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie: kanapki robione przez dzieci ( bułka wrocławska z masłem, sałata, ser żółty, pomidor, szczypior), kawa zbożowa na mleku , herbata bez cukru \woda mineralna
  • Obiad: zupa wiejska , makaron z twarogiem i śmietaną , melon , kompot wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

 Alergeny: 1,7,9

 

 

 

Wszystkie ciasta (zgodnie z deklaracja producenta) zawierają odpowiednią ilość cukru i soli zgodnie z  Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. (z.późn.zm.) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
 

WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI
 na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

 

  1. GLUTEN- zboża
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. LAKTOZA - mleko
  8. ORZECHY
  9. SELER
  10. GORCZYCA
  11. NASIONA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANYW STĘŻENIU >10mg/kg
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI
     Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11według oświadczenia producenta.